LATVIJAS PIEKTĀ RETO SLIMĪBU KONFERENCE

9.novembris, 2018

2018.gada 9.novembrī Rīgas Stradiņa universitātē norisinājās Latvijas piektā reto slimību konference. Pasākums pulcēja ap 500 apmeklētājus - gan esošos, gan topošos speciālistus.  

Iepazīšanās, satikšanās un saviesīgo sarunu daļai sekoja konferences izglītojošā daļa, kurā šoreiz speciālisti tika izglītoti par sekojošām tēmām: teorētisks ieskats lekcijas veidā par pseidolimfomām un  apskatīti vairāki klīniskie gadījumi: tuberozā skleroze, akūta psihoze kā retās slimības izpausme neiroendokrīna audzēja gadījumā, horionkarcinoma galvas smadzenēs, plaušu hipertensija, antifosfolipīdu sindroms un imūna trombocitopēnija, neskaidras izcelsmes veidojuma diagnostika sirdī jeb Leflēra endokardīts. Savā pieredzē dalījās BKUS pārstāvji sniedzot ieskatu Reto slimību koordinācijas centra pieredzē par vienas dienas staciju multidisciplinārā komandā bērniem ar uzkrāšanās slimībām.

Konferences noslēgumā nolemts - ņemot vērā konferences labo apmeklējumu, kas liecina par šo tēmu aktualitāti un interesi, kā arī to, cik daudz un dažādi ir reto slimību klīniskie gadījumi speciālistu pieredzē, neapstāsimies pie piektās konferences - bet tām noteikti sekos nākamās!